Fredag lanserte TV 2 en splitter ny humorserie med navnet «Evig singel». Serien følger seks ulike karakterer i både romantiske og hverdagslige settinger.

Nettavisens anmelder ga serien en femmer på terningen, mens VG nøyde seg med en firer. «Typete typer og vellykket tragikomikk», skriver VGs anmelder.

En av de seks karakterene som blir fulgt i serien er Kennet, spilt av fetsokningen Trond Fausa Aurvåg. Den kjente skuespilleren har tidligere vært med i serier som «Neste sommer» og «Lilyhammer», og nå senest i Oscar-vinneren «Oppenheimer».

Kennet (ja, det skrives uten h) er en er hardtarbeidende gründer fra Fetsund, og alenepappa til en 17 år gammel jente. Han vil helst date jenter i 20-årene, og rives mellom de ulike rollene.

Men er det noen likheter mellom Kennet og Trond Fausa Aurvåg?

– Nei. Jeg tror nok ikke det, svarer han over telefon til RB.

– Jeg er en god del mer beskjeden og redd for mitt gode navn og rykte enn det Kennet er.


Tross ulikhetene legger han ikke skjul på at han synes det var artig å spille den litt «harry», som han selv kaller det, karakteren i serien.

– Det var veldig gøy å spille Kennet. Jeg synes manuset var veldig bra, så det er ikke mye improvisering fra min side. Jeg koste meg veldig over å være såpass harry som Kennet er. Det er deilig og befriende å være harry.

– Var det ditt forslag at karakteren skulle være fra Fetsund?

– Nei. Det kan jeg ikke huske. Jeg tror det ble skrevet inn i manus. De visste kanskje at jeg var fra Fetsund, og så ble de inspirert av det, kommenterer han og understreker at karakteren ikke er en «dissing» av Fetsund fra hans side.

Fausa Aurvåg er i dag bosatt i Oslo og er gift med skuespiller Lena Kristin Ellingsen, som han har tre barn sammen med.

Hans første 20 leveår ble imidlertid tilbrakt i Fetsund.

– Hva er det beste med Fetsund?

– Jeg husker at jeg var mye oppe på Tientjern og badet om sommeren, og Varsjøen. Det er mye fine folk på Fetsund, og jeg synes det var helt supert å vokse opp der.