Klokka 09.04 fikk politiet flere meldinger om et slagsmål i Eidsvoll. De opplyser via Twitter at de har rykket ut med flere enheter som nå er på stedet.

– Dette har skjedd utenfor tinghuset i Eidsvoll i forbindelse med en sak mellom to parter der det har vært noen uenigheter. Det har ikke vært noen fysisk konfrontasjon, men vært tilløp til håndgemeng, opplyser operasjonsleder Terje Nordang i Øst politidistrikt.

Ifølge politiet er det en sivilrettslig sak i tingretten som har ført til uenighetene. De ansatte ved tingretten skal ha reagert på stemningen og varslet politiet.

– Vi har konstatert at ingen er skadet på stedet og som sagt så har det ikke gått så langt at det er snakk om fysisk håndgemeng. Det var høylytt krangling og tilløp til slagsmål. Vi er på stedet og roer ned situasjonen slik at vi kan forhindre at dette fortsetter.

– Blir politiet værende under rettsmøtet?

– Patruljen kommer til å være der så lenge vi finner det formålstjenlig. Dette både med tanke på partene selv og slik at de ansatte i tingretten kan få arbeidet som de skal, svarer Nordang.

Operasjonslederen opplyser at han ikke vet hvor mange som var involvert i krangelen.

RB har vært i kontakt med sorenskriver Odd Magne Gjerde, han opplyser at rettsmøtet er blitt utsatt som følge av hendelsen.