De kommende årene er det utrolig viktig at vi i Lillestrøm tar tak og får til et skikkelig løft som kan hjelpe barn og unge over hele kommunen. Vi må ha som mål at unge skal oppleve en trygg oppvekst i Lillestrøm, som gjør de robuste for veien videre i livet. Vi må ta vare på de unge, de er tross alt fremtiden.

Aktivitetsplasser

Lillestrøm er en kommune det skal være godt å vokse opp i, derfor er det utrolig viktig at vi sikrer gode tilbud til de unge i hele kommunen. Aktivitetsarenaer og idrettstilbud er viktig for et ungt sinn. Enten du vil spille fotball, korps, svømme eller delta på en ungdomsklubb, skal du få muligheten til det i nærheten av der du bor. Fysisk aktivitet og sosialisering med andre betyr så mye for oss i oppveksten, og kan være redningen for mange. Selv spilte jeg fotball i hele oppveksten, og samspillet med både trenere og medspillere har

betydd mye for meg. For det er jo nettopp slik, at vi skapes gjennom andre.

Frivilligheten

Frivilligheten er en bærebjelke i samfunnet, og utrolig viktig for oppveksten til unge. Alle som står i kiosken, som hjelper til på loppemarked og som klipper fotballbanene bør få hederspris. I Blaker har vi fått et nytt, flott klubbhus på Bruvollen takket være fantastisk dugnadsarbeid i idrettslaget. Slik innsats er kjempeviktig at en legger til rette for, og støtter over hele kommunen. I arbeid med ungdom trenger vi frivillige. Lokale helter som er glad i å jobbe med unge, og som de unge kan ha som et forbilde, for det er ikke slik at alle har det på hjemmebane. Å bli sett, hørt og lyttet til betyr enormt mye for unge i utvikling.

Tilbud om helsehjelp

Flere og flere unge sliter psykisk. Årene med koronapandemi, hjemmeskole og stengte møteplasser gjorde at mange fikk det vanskelig. Angst, depresjon og ensomhet er utfordringer vi må ta på alvor. Derfor er vi nødt til å styrke skolehelsetjenesten og helsestasjonene i kommunen. I Senterpartiet ønsker vi blant annet å styrke helsestasjonene ved å ha flere kveldsåpne tilbud for ungdom. Slik får en mulighet til å oppsøke hjelp også utenom skoletid. I tillegg har Lillestrøm kommune OUT, oppsøkende ungdomsteam, som gjør formidabel innsats med unge, noe Senterpartiet vil utvikle videre.

Gode møteplasser

Det sies at det krever en landsby for å oppdra en unge. Derfor er det viktig at en legger til rette for positiv utvikling for unge på alle arenaer i Lillestrøm kommune. Skal vi bygge robuste ungdommer for fremtiden, må sikre gode tilbud og møteplasser nå. Vi må skape arenaer hvor unge kan oppleve vekst og utvikling individuelt og sammen med andre, for som tidligere nevnt, vi skapes gjennom andre.

Andreas Halvorsrud, 3.-kandidat Lillestrøm Senterparti