[Nettavisen:] Torsdag kveld kunne Oda Felicia Bardal Sigstad Abdelmaguid (35) slippe jubelen løs etter at hun vant sin første Spellemannpris.

Hun har brukt 16 år på musikkprosjektet «The Huntington Chorea Project (2007-2025)», og denne sommeren skal hun fremføre låtene live for første gang under Olavsfestdagene i Trondheim.

35-åringen har i 15 år vært gift med Karpe-medlem, Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (39). De driver begge med musikk på hver sin kant, og de har fire barn sammen.

Karpe-musikeren verner vanligvis godt om privatlivet sitt, men da Nettavisen tok en prat med Oda Felicia før Spellemann-utdelingen kunne hun gi oss noen innblikk i hvordan hverdagen til superparet ser ut – blant annet på hjemmebane i Nittedal.

Kaotiske tilstander

Paret møttes for første gang i 2007 da 35-åringen varmet opp for Karpe i Hamar. De giftet seg i 2011 på familiegården til Oda Felicia i Biri.

Paret har åpnet opp om kjærlighetshistorien deres i NRK-podkasten, «Hvordan møttes dere?», og der avslørte Ytreeide Abdelmaguid at det var kjærlighet ved første blikk.

I 2014 ble de foreldre for første gang til tvillinggutter, og paret har i senere tid fått ytterligere en gutt og til slutt en jente. Med hver deres musikkarrierer og fire barn er det ikke rart at det kan bli hektiske perioder og at timeplanen hopes opp.

Oda Felicia forteller til Nettavisen at den noe utypiske hverdagen er noe som funker godt for familien på seks, men hun legger ikke skjul på at det er krevende til tider.

På spørsmål om hvordan hun og ektemannen får hverdagen til å gå rundt svarer 35-åringen at hun selv lurer på det samme.

– Det er kaos, sier hun og ler.

Funnet en metode

For nesten 20 år siden slo rap-duoen, Karpe gjennom her til lands, og de har mildt sagt bergtatt nasjonen. De har vunnet 13 Spellemann-priser og solgt ut Spektrum hele ti ganger.

Kona har stått støtt ved Abdelmaguids side hele veien, men den siste tiden har hennes musikkarriere tatt mer av. Det innebærer mer jobb og tid borte fra familien – fra begges sider.

– Vi sees veldig ofte i døra med en koffert i hver vår hånd, og hvor den ene er på vei inn og den andre er på vei ut, deler hun ærlig overfor Nettavisen.

Hun understreker videre at de har alltid vært hverandres viktigste støttespillere, og at musikken er en svært stor og viktig del av livene deres.

– Vi er jo veldig glad i det vi driver med begge to, og vi har alltid heiet veldig på hverandre, fortsetter hun.

Ifølge 35-åringen blir jobben ofte en stor del av tiden ekteparet tilbringer sammen, men det er en løsning som funker godt for henne og Karpe-ektemannen:

– Når vi er sammen så er det også en del jobbting, men det er fordi det er det vi liker å drive med. Vi får det til å funke selv om. Jeg føler det ikke går på bekostning av noe.

– Det er bare veldig travelt, legger hun til.

Vant sin første Spellemann – uten mannen

Oda Felicia har vært på Spellemann-utdelingen flere ganger før med ektemannen, men torsdag kveld dukket hun imidlertid opp uten Karpe-Magdi.

Hun la ikke skjul på at hun gjerne skulle hatt ektemannen ved sin side, men hun var i godt selskap med vennene sine:

– Jeg skulle selvfølgelig gjerne hatt Magdi her i kveld, men han spiller konsert. Men det går helt fint, jeg har masse fine folk med meg her. Så jeg gleder meg til i kveld, forsikret hun overfor Nettavisen.

Nå er det to Spellemann-vinnere i hjemmet til Abdelmaguid-paret, og 35-åringen spøkte med at det må ryddes plass til hennes Spellemann-harpe.

– Jeg må be Magdi rydde plass, og se om vi finner et sted til meg, sier hun lattermildt.

Til tross for at ektemannen ikke var fysisk til stede under det store øyeblikket torsdag kveld, forteller sangerinnen at Ytreeide Abdelmaguid er uhyre stolt over henne.

– Jeg tror han er skikkelig stolt. Han er også den første som hørte noen av mine skisser da vi bodde sammen på ettroms på St. Hanshaugen da jeg spilte piano da jeg trodde han ikke var våken, sier hun til Nettavisen.

Måtte advare ektemannen

Spellemannprisen for EP-en er svært betydningsfull for 35-åringen. Med denne platen har Oda Felicia satt ord på tankene rundt familiens sykdom, og det har vært en krevende prosess.

Det har tatt over 15 år å oversette tankene rundt den brutale og sjeldne sykdommen , og gjøre det om til kunst.

I 2007 fikk faren hjernesykdommen, og den er svært arvelig. Barn av bærer vil ha 50 prosents sjanse for å arve genfeilen, og alle som rammes dør.

Da Oda Felicia traff sitt livs kjærlighet, Ytreeide Abdelmaguid, var det viktig for henne å snakke om sykdommen. Hun så seg nødt til å advare 39-åringen om konsekvensene:

– Jeg ville ikke utsette deg for dette, men jeg ville jo ikke oppleve det selv, sa hun til ektemannen sin i podkasten «Hvordan møttes dere?».

Mange av tekstene i musikken til Karpe er hentet direkte fra privatlivet til Abdelmaguid og kona hans, han synger blant annet om hva han og barna skal gjøre om hun blir borte.

– Jeg skrev jo ting jeg ikke turte å si høyt, erkjente Abdelmaguid.