Emil Orderud går fra Equinor og begynner som sjef for Akershus Energis nye satsing innen vindkraft. Orderud har jobbet med vindkraft i Equinor i mer enn ti år, og har den seneste tiden ledet Equinors satsning på havvind i den polske delen av Østersjøen.

– Da muligheten hos Akershus Energi dukket opp ble jeg fascinert av ambisjonene selskapet har, sier han i en pressemelding fra energiselskapet.

Konsernsjef Eskil Lunde Jensen er glad for å få Orderud på laget.

– Det grønne skiftet går for sakte, mener han.

– Klimamålene i Viken er ambisiøse, og vi både kan og vil ta vår del av ansvaret for å få mer ny, fornybar energi inn i markedet. Vindkraft er én av flere muligheter vi nå satser på for å nå målet, legger han til.

Orderud har jobbet med vindkraft i Equinor siden 2007.

– Vindkraft er en del av den framtidige energiløsningen – lokalt, nasjonalt og globalt, sier han.

Lunde Jensen forteller om konsernets konkrete planer framover:

– Vi jobber med utvikling av småvindløsninger, hvor vi ser for oss å bygge vindkraft der det allerede er industri, forbruk og nettkapasitet, og vi er spesielt opptatt av godt samarbeid med kommuner og grunneiere, sier han.

Orderud er vokst opp i nærheten av Akershus Energis hovedkontor på Rånåsfoss, og er utdannet sivilingeniør innen maskin fra NTNU i Trondheim. Han bor i dag på Sørumsand med familien.