Romerikes Blad kunne for noen dager siden fortelle om vold på åpen gate i Strømmen. Melder av volden sier at han ble slått ned og sparket i hodet av flere personer. Voldshendelsen skal ifølge avisen ha skjedd rett før kl. 20.00 i en busslomme i Strømmen.

Ukjent gjerningsmann

Tidligere i år har det vært skrevet om to mindreårige jenter som en tidlig kveld ble overfalt på vei fra Storsenteret i Strømmen til bussen. I vår kommune har Strømmen, i tillegg til stasjonsområdet i Lillestrøm, ved flere anledninger blitt omtalt som områder der det skjer voldshendelser.

I de to nevne episodene har det, slik jeg oppfatter beskrivelsen, fremgått at voldsofrene ikke kjente voldsutøverne. Vold er uakseptabelt uansett hvor og overfor hvem det skjer. For allmennheten er det likevel ekstra skremmende når offeret ikke kjenner voldsutøveren.

Pressens rolle

Vår lokalpresse har etter mitt syn en viktig rolle når det gjelder dekning av uønskede hendelser i vårt nærområde. Mange ganger får vi ikke vite hva som egentlig skjedde eller hva som skjedde i oppfølgingen av saken. Dette trolig på grunn av at pressen heller ikke får ytterligere informasjon. Slik må det kanskje være. Imidlertid ville det nok for allmennheten være en viss betryggelse i å høre at gjerningspersonene var «tatt» eller at offeret og voldspersonene kjente hverandre. Da ville vi ikke sitte med samme uro for at dette kan skje meg eller noen av mine nærmeste neste gang. Bekymringen går nok for mange av oss også lenger. Vi vil ikke at det skal skje med noen i nærområdet vårt. Vi vil at Strømmen sentrum skal være et trygt og hyggelig område å bo og ferdes i.

Trygghet

Så er spørsmålet: Hvem er det som skal berolige oss – og hvem er det som kan forhindre og forebygge at slike ting skjer? Jeg tenker da på forebygging på kort sikt. De fleste av oss har stor tiltro til politiet, men politiet har knappe ressurser og har mye annet å gjøre enn å være synlig til stede i Strømmen sentrum.

Er det ulike offentlige instanser – med kommunen nærmest – som kan påvirke situasjonen?

Jeg synes det er svært urovekkende dersom man ikke kan gå trygt i Strømmen, og jeg har forventninger til at samfunnet gjør synlige tiltak slik at vårt nærområde skal være trygt å ferdes i, og at innbyggerne via pressen eller på annen måte blir informert om at det tas tak i problemet.

Ikke minst er det behov for trygghet på tider av døgnet når barn og unge skal gå til og fra ulike aktiviteter eller besøke venner.

Siri Berg Flaa, Strømmen