Likevel er det nettopp det fylkesrådet gjør i sitt forsøk på svarinnlegg. Fylkesrådet svarer heller ikke på hvorfor Høyre, KrF, Venstre og Frp stemte mot forslaget vårt om flere ansatte i Akershusskolen, som hadde betydd flere helsesykepleiere, miljøterapauter, psykologer og andre medarbeidere med psykososial bakgrunn.

Les også

Psykisk helseteam inn i videregående skole, ikke en app!

Fylkesrådet tar til orde mot å opprette en ny app og mener at mobiltelefonen kun kan brukes til «å bestille pizza». Jeg vil informere Gustavsen om at denne digitale helsetjenesteappen allerede eksisterer og har gjort det i flere år, takket være Arbeiderpartiet i Viken.

Etterspurt

«Elevtjenesten» er en app som er et supplement til helse- og rådgivningstjenestene på skolene våre, og er ikke en erstatning av dyktige ansatte på skolene våre. Her kan elever kommunisere med dyktige ansatte og kartlegge hvordan de skal få den hjelpen de trenger. Du kan stille spørsmål til blant annet helsesykepleiere, skolepsykologer, rådgivere hos PPT, oppfølgingstjenesten og elev-, lærling- og mobbeombudet i Akershus. Tilbudet har lenge vært etterspurt fra elever selv, og er et nyttig lavterskel verktøy i arbeidet for et tryggere og bedre skolemiljø.

Flinke folk

Vi som skoleeier har det øverste ansvaret for å sikre at alle elevene våre får like gode muligheter til å trives, motiveres og fullføre skoleløpet. At Akershus topper mobbestatistikken i landet kan vi på ingen som helst måte akseptere eller dysse ned, fordi mobbing ødelegger liv. Derfor er vi nødt til å gjøre mer, og derfor skulle jeg ønske at fylkesvaraordføreren holdt seg for god for karakteristikker av helsetilbudene våre i Akershus. Bak «Elevtjenesten» er det dyktige medarbeidere som hver eneste dag gjør så godt de kan for å bistå og hjelpe elevene våre.

Ikke nok

Jeg er enig med fylkesrådet i en ting, og det er at en app ikke er nok for å få bukt med mobbing. Nettopp derfor foreslo vi å styrke laget rundt eleven med 6.350.000 kroner i budsjettet i Akershus i 2024, nesten en dobling av det Høyre, KrF, Venstre og Frp foreslo. Fylkesrådet burde heller svare på hvorfor Høyre, KrF, Venstre og Frp stemte mot Arbeiderpartiet sitt forslag om å prioritere flere dyktige ansatte og et styrket lag rundt elevene våre.

Hoda Imad, gruppeleder for Akershus Arbeiderparti