Et samfunn som gir økonomisk trygghet, deltagelse i samfunnet og trygge oppvekstsvilkår er viktig både for å forebygge og for å gjøre det lettere å leve med psykiske helseplager.

Nedleggelsen av helsestasjonen for ungdom (HFU) i Fet er det motsatte av å gi ungdom et bedre psykisk helsetilbud, og vi frykter at det kan få konsekvenser på sikt for de som kunne hatt behov for denne hjelpen.

Vi vet at nærhet til tjenester er en viktig faktor for at tjenestene skal benyttes, særlig blant ungdom, derfor ønsker Lillestrøm SV at vi får på plass denne tjenesten igjen for ungdom i Fetsund og omegn. Vi må bedre hjelpetilbudet og sikre gode forebyggende tiltak også under oppveksten.

I hele landet vil SV styrke de lokale tilbudene, med vekt på utbygging av lavterskeltilbud, psykiatrisk legevakt og skolehelsetjeneste. SV jobber også for å heve den lokale kompetansen på lavterskeltilbud, støttegrupper og åpne telefoner, samt et økt tilbud om rusbehandling og psykisk helsehjelp, og gjøre det gratis for ungdom til og med 25 år.

Psykisk helse for ungdom er viktig, da må vi styrke tilbudet, ikke legge ned HFU. Et sterkt SV i kommunestyret vil jobbe hardt for å bedre dette.

Anne Geving, 2. kandidat for Lillestrøm SV, Skjetten