I dag er det nesten dødt. I Storgata lørdag kveld er det ikke mye liv. Det er synd at en by som Jessheim omtrent jager 18-20 åringene sine ute av byen for å få tatt seg en fest. Jessheim har i dag et magert utvalg for de voksne, men for de unge finnes absolutt ingenting. Hvordan har det seg at utelivsscenen har krympet, til tross for både bystatus og økt folketall?

Gamle og unge forent

Både de unge og deres foreldre er enige – det er urettferdig at 18-åringene ikke har et tilbud i byen. Mange føler seg ekskludert fra en viktig sosial scene i byen. Alternativene er hjemmefester med de negative effektene dette kan ha, eller å reise fra byen til andre steder. Begge medfører transport i en sårbar og beruset tilstand, enten av velvillige foresatte, eller av pirattaxier. På et utested i egen by, vil ungdom og foreldre ha en viss trygghet av å vite at 18-åringen er på et sted hvor festlighetene utføres i kontrollerte former, innenfor rekkevidde av foresatte, politi og lokale utekontakter.

God butikk for Jessheim

Ved å ha et tilbud i byen vil Jessheim bli et mer attraktivt for familier og unge voksne. Mer penger blir lagt igjen på butikker, restauranter og barer lokalt.

Vi må få gjenåpnet et sted i Jessheim som kan ta imot denne aldersgruppen. De gamle utestedene står fortsatt tomme, og nye muligheter kan åpne seg i det gamle bankbygget eller på Sundbytunet. Det er behov for et seriøst sted, med trygge voksne og et rimelig serveringstilbud.

Kommunen og gårdeiere må ta ansvar

Det er i kommunens og handelsstandens interesse å få på plass et tilbud til denne aldersgruppen, begge må ta ansvar. Kommunen må fjerne næringsskatten,forenkle byråkratiet og redusere behandlingstiden. Gårdeierne må tilby gode og rimelige lokaler, og se på helheten av servicetilbudet som tilbys til alle aldersgrupper på Jessheim.

Lov å tenke nytt

Vi må tenke nytt. Kanskje et samarbeid mellom kommunen og private? Kommunen kan benytte lokalet på dagtid til ungdomsklubb eller ungdomscafe, eller som øvings- og konsertlokale for lokale band og artister midt i uka. Lokalet kan pusses opp på dugnad, og inventaret kan fylles med gjenbruk og redesign.

Bedre tilbud til alle

Det etterlyses også et bredere tilbud til alle aldersgrupper. Jessheim kan igjen bli et sted kjent for et godt uteliv om man ønsker. Kommunen må gjøre det de kan for å legge til rette for gode initiativ. Dette ville ha kommet hele sentrum til gode - og skape mer liv, variasjon og handel i Jessheim. Vi trenger noe nytt. Tenk så deilig det kunne ha vært med en øl i sola på en ny uteservering på det nye torget foran Herredshuset ?

Artikkelforfatterne ønsker sammen med Ullensaker Høyre å få fokus på og ruste opp Jessheims uteliv igjen.