Det skal kuttes, men ikke hos de som har mest. Barna som (heldigvis for posisjonen) ikke har stemme å bruke, skal nå betale prisen for at næringslivet skal slippe å betale skatt på næringseiendom.

Trass og uvitenhet

I forrige periode var det tverrpolitisk enighet om skolebruksplanen. En trygg og godt forankret plan. Under 12 timer før siste kommunestyremøte valgte posisjonen å kaste den for å foreslå nye ideer som verken er trygge eller godt forankret. Det vitner om usikkerhet, om trass og uvitenhet. Det skaper usikkerhet hos innbyggerne, arbeidstakerne og ikke minst barna og deres familier.

Å ikke vite hvor du skal gå på skole er en usikkerhet som barn ikke trenger å oppleve. Usikkerhet skaper ikke trygge, lærende unge. De ungdommene som nå posisjonen mener kan busses hit og dit, det er de samme ungdommene som posisjonen mener er ute av kontroll, vil ha vektere til på skolen og vil sette i fengsel fra 12 års alder. Tidlig innsats starter ikke i fengsel! Som Gro Holt (SV) sa i siste kommunestyre: «vi kan ikke skalte og valte med ungene våre!» Og det er nettopp det som skjer nå.

Respekt

Kjære posisjon: Barn er ikke brikker i et spill eller objekter til salgs. De barna dere nå skalter og valter med, det er de som er fremtiden. De er de som skal stelle deg på omsorgshjemmet når du bli gammel. Og det er de som skal bytte ut hofta di når du har blitt benskjør. Det er de som skal forvalte verden neste gang.

La oss behandle dem med respekt, verdighet og omsorg! Og la de voksne som har mest ta regninga!

Helga Skattebo, lokallagsleder Ullensaker SV