Et bilde, som får en til å tro at ungdommen i bygda ikke er gode. Slik er det ikke i Eidsvoll! Vi har masse god ungdom. Men det disse overskriftene viser, er faktisk at ungdommen behøver mer.

Ordentlig redd

Vi vet at de ikke-lovpålagte tjenestene våre i kommunen ofte vurderes kuttet i budsjettforhandlinger. Dette vil da si at miljøterapeuter og utekontaktene i bygda vår, står i fare for å miste jobben sin. Heldigvis, så ble disse kuttene tatt bort under årets budsjett. Men jeg er ordentlig redd for at disse stillingene igjen blir vurdert kutta i tiden fremover. Der andre kommuner som Ullensaker prater om å styrke sine miljøterapeuter og utekontakter, prater vi i Eidsvoll om vi skal beholde dem eller ei. Dette mener jeg er helt baklengs. Vi gjør oss selv en stor bjørnetjeneste dersom vi ikke styrker både miljøterapeutene og utekontaktene i bygda vår. Vi burde styrke dem nettopp for ungdommen.

Antall alvorlige hendelser har gått ned

Trygghet er viktig for alle, og i dette innlegget ville jeg svare på premisset om at det er «mye» ungdomskriminalitet i Eidsvoll. Antall alvorlige hendelser blant unge, har faktisk gått ned siden pandemien. Dette er noe ansatte i politiet og ungdomsskolene kan gå gode for. Ja, selvsagt er det skumle enkelthendelser, men jeg mener at disse enkle hendelsene svartmaler et helt ungdomsmiljø. Likevel, så ser jeg viktigheten av å ha et synlig og tilstedeværende politi her i Eidsvoll.

Jeg er svært glad for at ordfører John-Erik Vika kjempet med nebb og klør for å beholde lensmannskontoret her i Eidsvoll under Høyre-regjeringas mislykkede nærpoliti-reform. Nå har politiet jammen meg fått et nytt og flott bygg også, og det fortjener de. Hadde ikke Vika satt hardt mot hardt for å beholde lensmannskontoret, da hadde nok ungdomskriminaliteten vært høyere, og bygda hadde vært mindre trygg. Likevel, så er jeg sikker på at politiet og kommunen fortsetter det gode samarbeidet for å skape et trygt Eidsvoll for unge, og resten av befolkningen.

Skal jobbe dag og natt

For meg, så handler dette valget om Grunnlovsbygdas fremtid. Skal vi være ei bygd som fortsetter satsingene på barn og unge, i enda større grad enn før? Skal vi være ei bygd som ansetter flere miljøterapeuter i skolene? Og skal vi være ei bygd hvor ungdommen føler tilhørighet, trygghet, og trivsel? Svaret på alle disse spørsmålene er et klart ja, og Senterpartiet kommer til å jobbe dag og natt for å sikre at alle får en trygg fremtid her i Eidsvoll.

Det er nå det gjelder

Jeg ønsker en kommune for ungdommen, og det er virkelig nå det gjelder. Jeg er nå 18 år og skal stemme for aller første gang. Jeg er også så heldig at jeg fikk tilliten til å være ungdomskandidat for Eidsvoll Senterparti ved dette valget her. For meg, så er valget enkelt. Jeg stemmer Senterpartiet for en bedre fremtid for oss unge.

Ashish Kumar Bhargava, ungdomskandidat, Eidsvoll Senterparti, Råholt