For sist jeg sjekka så dreper vi havet, halverer det biologiske mangfoldet på jorda og hogger ned regnskog. Vi har flommer, skogbranner, hetebølger og varmerekorder.

Greta Thunberg-generasjonen er ikke død. Men det kan jo være at de unge er resignerte fordi de store partiene ikke tar engasjementet deres på alvor. Det er på overtid at vi voksne viser de unge at det nytter, og at det er håp. Det er på overtid at vi voksne tar det fulle og hele ansvaret og stemmer på politikere som setter de unges framtid på førsteplass.

Mine barns framtid står på spill

Det er nemlig mine barns framtid som står på spill når ikke politikerne viser nok politisk vilje til å handle i tråd med en krystallklar klimaforskning. Vi vet hva som skal til, likevel gjør vi ikke nok, og vi gjør det ikke raskt nok.

I Lillestrøm kommune har vi ambisiøse klimamål. Men når MDG forslår ytterligere konkrete tiltak som kan dra oss raskere i riktig retning, så blir vi nedstemt. Din stemme på mandag kan gjøre den grønne gruppen vår større, slik at vi kan få gjennomslag for forslagene våre.

Stolt

Jeg er stolt over å stille til valg for et parti som er kunnskapsbasert, og som jobber hver eneste dag for en framtid å glede seg til, og jeg er stolt over at MDG har nominert Greta Thunberg til Nobels fredspris i år. Stem for Greta på mandag, stem for ungdommen!

Eline Stangeland, gruppeleder og toppkandidat Lillestrøm MDG, Lillestrøm