Det har blitt en juletradisjon dette. Hvert år har Lillestrøm FrP fremmet forslag i kommunestyret om å innføre et mobbeombud i kommunen. Hvert år har det blitt nedstemt. Men i år, i år fikk det flertall. Endelig skal det bli et mobbeombud i Lillestrøm.

Det å bli mobbet er forferdelig og det påvirker barnet i lang tid, ja resten av livet i grove tilfeller. Enkelte blir diagnostisert med krigsdiagnosen PTSD etter de er ferdig på skolen. Dette går ikke! Hele familien rundt barnet blir også påvirket. Det er ingenting som er verre enn å se sitt eget barn lide.

Lillestrøm kommune gjør mye bra, men det er slettes ikke nok, mobbetallene øker. De siste årene har trenden i Lillestrømskolen vært nedslående. Tallene fra eleverundersøkelsen i høst viser at 7,1% av elever på 5. til 10. trinn er blitt mobbet av andre elever på skolen. Antall elever som føler seg mobbet har økt hvert år og vi ligger over landsgjennomsnittet. Selv om tallet ikke er så «stort», betyr det det allikevel hundrevis av barn som føler seg mobbet. Bare ett barn, er ett barn for mye. Her må vi ta kraftige grep snarest.

Og der kommer mobbeombudet inn. Mobbeombudet skal fungere som knutepunkt for barn, foreldre og skoler. Ombudet skal være på i både enkeltsaker og i forebyggende arbeid. Mobbeombudet skal være en ressurs som utelukkende jobber med mobbing og trivselstiltak. Dette mangler i kommunen.

Mobbeombudet kan også være med på å utvikle nye metoder for å stoppe mobbingen. Tidligere innsats, spesifikk innsats på enkelte skoler eller vurdere kraftigere tiltak oppimot mobberen.
Det er på tide at vi fokuserer mest på tiltak som går på mobberen, og ikke mobbeofferet.

Gratulerer, Lillestrømskolen!