Som Romerikes Blad allerede har omtalt har politiet startet et nytt system for å hindre at russen holder befolkningen våken om natta. Den måtte bli tatt i bruk i natt.

– Det er et gjentakende problem og også denne natta fikk vi mange meldinger om støy. Vi rykket blant annet ut til Gardermoen motorpark hvor vi kontrollerte 14 russebusser. Alle disse fikk pålegg om å dempe seg og ble bortvist, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt.

I kampen om å hindre støy fra russen har politiet startet med å gi gule og røde kort. Gult kort er en tydelig advarsel på at man må dempe seg. Hvis de blir tatt på nytt for støy kan de risikere et såkalt rødt kort.

– Det var akkurat dette som skjedde for to av bussene vi kontrollerte i natt. Dermed beslagla vi lydanlegget til disse, sier Aas.

En russebuss fra Asker ble i tillegg bortvist fra Øst politidistrikt i 48 timer grunnet støy.

Ved siden av russestøy har det kun vært ett oppdrag å melde om fra politiloggen gjennom natta. Rundt halv ett ble en bil stoppet av en patrulje på Jessheim.

– Her var sjåføren – en kvinne i slutten av tenårene – beruset. Hun fikk førerkortet beslaglagt og ble sendt til legevakta for å ta blodprøver, sier Aas.