I år skal Romerikes Blad kåre årets russebuss på Romerike. De ulike bussene vil bli presentert og vurdert i løpet av russetiden. Vinneren av konkurransen skal kåres i dagene før 17. mai og vil få et gavekort til en verdi av 5.000 kroner.

Stilrent

Det måtte flere avstemninger til før alle guttene var innforstått med at det var «Barsk» som skulle bli det bærende navnet i russetiden. Logoen illustrerer akkurat det man trekker assosiasjoner til når man tenker på en barsk mann – sterk, hårete og en som kan dunke nedpå en flaske sprit uten problemer.

Fakta om bussen

Antall på bussen: 22

Antall registrerte seter: 26

Konsept: Barsk

Dekknavn: Böhmen

Fra: Skedsmo

På utsiden av bussen ser man hvor denne barske karen bor, nemlig i skogen der han sikkert jakter sin egen mat. Vi liker at guttene har tenkt stil og gått for vinyltapet istedenfor å klæsje på med maling. Et ekstra pluss er at de har gjort det selv! Tapetet har en tekstur som kan minne om treverk, noe som passer godt til skog-temaet de har valgt å gå for.

Den falske øksen på veggen er en fin detalj som vi kan sette pris på. Her ser man for seg at den barske mannen er ferdig med dagens jakt, og har hengt fra seg våpenet for å slappe av i loungen. Vi håper bare at dere har bytta ut gaffateipen med noe litt sterkere, da det sikkert ikke er så deilig å få øksa på seg under rulling.

Litt for enkelt?

De har valgt å gå for tapetet gjennom hele bussen, og loungen skiller seg ikke veldig ut med resten av bussens interiør.

Utenom det er bussen litt lite personlig, vi ønsker gjerne å bli litt bedre kjent med dere, utenom at dere har god smak når det kommer til valg av materialer. Fordelen er at fargen på veggene gjør at det blir ganske mørkt i bussen, noe som vi er sikre på at bidrar til god stemning når alle lysene lyser og røykmaskinen er på.

Vi velger å gi «Barsk» en sterk 4 på terningen.

Dette er kriteriene

Når Romerikes Blad skal bedømme de ulike russebussene er det disse kriteriene vi bedømmer etter.

  • Konseptet: Hvor unikt er konseptet, og hvor bra er det? Er det morsomt, spiller det på ordspill, har det en ekstra lokal tilknytning?
  • Gjennomføringsevnen: Det vil i tillegg bli vurdert hvor godt de gjennomfører konseptet i bussen. Henger design av bussen med konseptet, og er det mulig å trekke linjer med de ulike valgene de har tatt i bussen med konseptet?
  • Design: Hvordan ser bussen ut på utsiden, er den et blikkfang? Og er den fresh på innsiden?

Hvorfor ikke høyere terningkast? Fordi vi savnet litt flere detaljer og et litt mer personlig preg på innsiden av bussen. Utsiden var det ingenting å klage på.

Men bussene som ikke får den høyeste karakter av panelet i RB har likevel mulighet til å stikke av med seieren når det hele skal avgjøres. Vinneren blir kåret i en felles avstemming kombinert med anmeldelsene våre. Avstemningen blir lansert når alle bussene er presentert.

Les også Terningkast 5

Alt annet enn kjølig i «Bæsstuen» – får nesten toppkarakter