NETTAVISEN: Glem alt du trodde om Oslo.

Slottet er ikke like fantastisk som du tror. Du får en selfie ut av det, men ikke så mye mer.

Oslo City er et stort kjøpesenter, men du må ha veldig spesifikke interesser. Du kommer mest sannsynlig til å finne en butikk du liker, men ofte så er det alt.

Her er guiden til det du bør bruke tiden din på.

Topp 5 steder å spise og drikke i Oslo: Her går ikke gæmlisene

Disse stedene har litt av alt. For de som liker sushi så er bambus sushi en veldig bra sushikjede. Den koster litt, men er fortsatt veldig god for prisen. TeaOlogy er en boblete-butikk (Boba) som også selger koreanske corn dogs (k-corn). Dette er en type corn dog, men med en koreansk twist.

Funky Frozen Yoghurt er en iskrembutikk der all isen er glutenfri og laktosefri. De har unike smaker som blå sukkerspinn, lime og kokosnøtt. I tillegg til isen så lager de milkshake og iskaffe.

Joe and the Juice har litt av alt. De har mange gode drikker, og til og med sandwicher som er ordentlig gode. Dominos pizza er et pizzasted som har veldig gode pizzaer, og man kan få alle pizzaene med italiensk bunn eller amerikansk bunn.

Outland: Oslos beste nørdespot

Outland er en butikk som selger ting innen popkultur som brettspill, bamser og kosedyr, k-pop, bøker, figurer, godteri, klær, LEGO, maling og verktøy, manga, merchandise og effekter, merkevarer, miniatyrspill, puslespill, rollespill, samlekort, tegneserier og terninger. Alt det en nørd kan ønske seg.

Outland er også et sted hvor du kan spille brettspill med vennene dine på et eget område i butikken.

Outland er et sted som er veldig fint å dra til med venner, og man kan bruke mye tid på å gå rundt å se på de forskjellige tingene. Her er det alltid folk, og de som jobber i butikken er like interessert i tingene som du er.

Outland åpner klokka 10 hver dag, og er åpent til 18 alle dager utenom fredag og torsdag da de stenger klokka 20:00.

Her får du den beste iskaffen i Oslo

  • Starbucks
  • Kaffebrenneriet
  • Espresso House
  • Baker Nordby
  • Baker Hansen

Jul i Vinterland: Ikke akkurat en hemmelighet, men digg

Jul i vinterland ligger mellom Stortinget og Nationaltheatret, i det som kalles Spikersuppa i Oslo. Jul i vinterland er et sted med blant annet pariserhjul, karusell og mulighet for å stå på skøyter. Pariserhjulet koster en del, og går veldig høyt. Har du høydeskrekk er ikke dette noe for deg, men vil du se utover Oslo på en dag med fint vær så er det en god opplevelse.

De har også boder hvor de celler churros, karamelliserte epler, boblevafler med is, karamelliserte mandler og pommes frites med ost som alt smaker veldig godt. Av all underholdningen der så er det de to litt kleine robotelgene som snakker sammen som er verdt å se på.

De setter opp masse juledekorasjoner og lys, og det er masse julestemning. Jul i vinterland åpner 11. november, så hvis du er innom Oslo før jul er dette verdt en tur. Spesielt for en churros og pommes frites.

Klær og sminke

Noen av de beste klesbutikkene er H & M, Cubus, Bik Bok, Only, Steen & Strøm, Gina Tricot, Junkyard, Amundsen og Brandy Melville. De stedene har fine klær, og disse butikkene varierer på klesstiler. For eksempel har Junkyard klær for folk som har litt streetstyle.

Butikker for folk med sossestil er Amundsen, Gina Tricot, Bik Bok, Brandy Melville og spesielt Polo på Steen & Strøm. Steen og Strøm er et senter der man kan finne klesplagg, en mathall og en beautyhall. Noen av de beste sminkebutikkene er Lyko på Karl Johan, Kicks, Fredrik & Louisa og beautyhallen på Steen & Strøm.

Foot locker er en butikk i arkaden som selger sko. De har veldig mange merker som Nike, Adidas, Jordan, Converse, Crocs, og noen klesplagg. Du kjenner kanskje den fra utlandet, og de har ofte kule sko her. Nikebutikken ligger i Karl Johan, og selger alt du vil ønske deg fra Nike uansett hva det er. Den er ved siden av en pub kalt Winston.

Nike er en butikk som selger et stort utvalg av sportsklær, sko og tilbehør, for ulike idretter og fritidsaktiviteter. Som joggesko, joggedresser, treningsklær, fotballsko, basketballsko, yogautstyr, golfklær og mye mer. De har det nyeste som kommer fra Nike, blant annet ting man ikke får tak i andre steder. Tracksuit er fett, bryr.

Topp 5 accessories-butikker

  • Maanesten
  • Glitter
  • Accessorize
  • Pandora
  • Blomz

Maanesten er et en litt dyr butikk, men har mange fine smykker og masse fine øredobber. De har til og med pc-deksler. Glitter er en butikk som er mye billigere enn Maanesten. Der har de øredobber, ringer, strikker om mange forskjellige vesker. I Accessorize så finner man litt av alt av tilbehør, og de har også veldig fine kjoler. Pandora er et dyrt sted som selger smykker. De er veldig kjente for armbåndene sine, som man kan kjøpe charms til. Blomz er en butikk der de selger armbånd, øredobber, ringer, toalettmapper og pc-deksler av helt ok kvalitet. Alt er relativt billig, men prisen varier litt.

Snacks, godteri og diverse

Yummy Heaven er en godteributikk hvor de selger mye forskjellig godteri for greie priser. Den ligger i Arkaden, som er et sted å gå inn spesielt på litt kalde dager. Det er Arkaden du skal til, ikke Oslo City.

Fast Candy er en butikk hvor de selger mye godteri fra blant annet fra USA og Japan. Prisen er ganske høye, men det er ikke mange andre steder man kan få tak i de samme tingene. For å komme dit må du bruke Google Maps, og ikke bli forvirret om du havner inn i en food court. Du skal ned i kjelleren, der ligger butikken sammen med en Meny. Senteret det ligger i er bak Nasjonalmuseet hvor du kan stæsje resten av familien.

Normal er en butikk hvor de selger mye forskjellige ting. De har sminke, skolesaker, godteri og mer. Det er lave priser og veldig fint hvis man ikke helt vet hva man leter etter. Som i hele Norge er Normal overalt i Oslo, også en gigantisk en midt på Karl Johan som er litt av en labyrint. Sjekk køen i kassen før du går inn!

Neo Tokyo er en butikk på Arkaden hvor du kan kjøpe japanske ting blant annet anime-ting, Pokémon og japansk mat. På Arkaden er det også en Flying Tiger som har to etasjer. Der kan man få tak hobbyting, og masse rare små greier. Der er det veldig gøy å gå rundt å se på de forskjellige tingene på Flying Tiger, og prisene er også lave.

Den lange listen over steder du bør sjekke ut i Oslo

Oslo sentrum:

  • Panduro (hobby)
  • Arkaden
  • Kicks
  • Paleet
  • Steen og Strøm
  • Månestein
  • Pandora (smykker)
  • H & M – Karl Johan
  • McDonalds

Bogstadveien:

  • Rituals
  • Valkyrien
  • Bik Bok
  • Søstrene greine
  • Peak Performace
  • Amundsen
  • Fredrik & Louisa
  • Brandy Melville

PS! En eller annen eldre mannlig person kommer sikkert til å spørre deg om hvorfor Oslo kalles tigerstaden. Det er omtrent like moro som en dårlig mattetime å høre på. Du kan nynne en sang i hodet ditt mens han forklarer det. Morsommere er at det er en stor tiger foran Oslo S.

Du kan også jukse ved å lese chatgpts forklaring:

«Oslo» kalles ofte «Tigerstaden», et kallenavn som stammer fra et dikt skrevet av Bjørnstjerne Bjørnson i 1870. Diktet heter «Sidste Sang» og beskriver Oslo som en farlig by hvor tigeren (byen) truer den som nærmer seg. På den tiden var Oslo i en rask urbaniseringsprosess, og mange fra landsbygda opplevde byen som et fremmed og noen ganger skremmende sted. Over tid har betydningen av kallenavnet endret seg, og i dag er tigeren ofte sett på som et symbol på byens styrke og energi.

Diktets relevante linje er: «Han går og gruer seg hver dag / For byens rovdyr, for tigeren; / Han er så redd, han er så redd».