Etter en intens finale i Trondheim spektrum sto det til slutt igjen én vinner som skal konkurrere i den internasjonale finalen i Malmö, Sverige.

Ni deltakere kjempet om seieren i den prestisjefylte musikkonkurransen, hvor flere etablerte artister var å se på scenen.

Deriblant bandet Keiino, og musiker Margaret Berger (38). Begge har både deltatt og vunnet den norske musikkonkurransen tidligere.

Til slutt var det Bandet «Gåte» som gikk seirende ut av Trondheim spektrum.

Men Keiino med romeriking Alexandra Rotan i spissen var ikke langt bak. Keiino ledet etter at poengene fra den europeiske juryen var delt ut og endte bare få poeng bak vinnerne.

Romerikes Blad har ikke lyktes med å få en kommentar fra Rotan lørdag kveld.

Vinneren av den norske finalen blir kåret ut fra en samlet poengsum fra en internasjonal jury, og stemmene fra det norske folk. Stemmene fra juryen teller 40 prosent, mens de norske stemmene teller 60 prosent.

Store uenigheter under årets Eurovision

Årets MGP-eventyr har ikke vært helt problemfritt. Ved flere anledninger har det vært demonstrasjoner ved de ulike sendingene. De var også til stede utenfor Trondheim spektrum under selve finalen.

I tillegg stormet Rødt-politikeren, Jorunn Folkvord, scenen under en av årets delfinaler i Oslo tidligere i år.

– Beklager avbrytelsen, men det pågår en krig og vi kan gjøre mer. Norge kan gjøre mer, sa Folkvord som gikk opp på scenen under sendingen.

Bakgrunnen for demonstrasjonene er krigen som for tiden foregår i Gaza. Flere er uenig i at Israel, som står i fronten av krigen, skal få delta i årets Eurovision Song Contest. Dette har ført til at flere oppfordrer til boikott av årets Eurovision-finale.

Ikke skjedd på 15 år

Til tross for at flere etablerte artister har vunnet den norske MGP-finalen tidligere, har ikke Norge kapret seieren i den internasjonale Eurovision-finalen siden 2009. Den gang var det Alexander Rybak (37) som gikk seirende ut med låten «Fairytale».

Rybak har i senere år representert Norge i den internasjonale finalen, og var i tillegg å se under kveldens finale sammen med en rekke andre vinnere.

Årets Eurovision-finale skal finne sted i Malmö, Sverige allerede i mai måned. Etter fjorårets Eurovision-finale var det svenske Lorine Zineb Nora Talhaoui (40), bedre kjent som Loreen, som tok seieren.

Fjorårets bidrag fra Norge, «Queen of Kings», med Alessandra Mele kom på en 5. plass under finalen i England. Dette var Norges beste Eurovision-plassering på ti år.