Vi er godt i gang med vurdering og anmeldelser av årets russebusser på Romerike. I dagene før 17. mai skal Romerikes Blad kåre årets buss og nestemann ut er «Tidenes menn», eller gutter om man vil, fra Lørenskog og Jessheim.

Vinneren av konkurransen får et gavekort til en verdi av 5.000 kroner, og den gjeve tittelen som følger med.

Liten bit av norsk historie

Er man en av de mange tusen her til lands som er avhengig av nikotin og tobakk, da har man helt sikkert hørt navnet før. Da guttene skulle bestemme seg for et konsept, var det navnet «Tiedemanns» som vant.

Navnet stammer fra den norske tobakksbedriften Tiedemanns, som produserte tobakk i Oslo fra 1730-tallet til 2008. I 2008 ble selskapet solgt til British American Tobacco og produksjonen flyttet til Danmark.

Vi synes helt klart dette er et av de bedre navnene til nå, som både henter en liten bit av norsk historie og som kan spilles videre på slagordet: «Er dog de beste» ettersom de er «tidenes menn». Bussens utvendige design er nærmest upåklagelig. Det er godt med kontraster i fargene og det er en god balanse mellom elementene som er valgt.

Ekstra pluss for vasshjulet i Lørenskog som er tegna på den ene langsiden. Det varmer lokalavisa sitt hjerte med en lokal knagg.

Det eneste er dama på bussens bakdel, som hadde hatt godt av litt mer pleie og kjærlighet.

Høye forventninger

Som det nevnes er bussen en av de få norskregistrerte med lovlige sidevendte seter. Det kan vi forstå er stas. Vi setter pris på at guttene har fått på plass alle etternavnene i bussen, selv om arbeidsmengden har vært noe fordelt blant bussens medlemmer. Det er uansett viktig å vise eierskap til det man har jobbet med i mange år.

Som de fleste andre busser har de malt ord og uttrykk flere steder på veggene inne i bussen, som henger tydelig sammen med konseptet. Men når man starter så sterkt utenfra, bygger man opp forventningene før man trer inn. Det hadde vært siste prikken over i-en dersom det hadde vært flere illustrasjoner på innsiden, og at man hadde spilt enda mer på tobakksfabrikken, men dette er bare småpirk.

Det kan derimot se ut til at guttene har prioritert å bruke pengene på et bra lydanlegg. Når selve russetiden er i gang, er det nok ikke selve interiøret som spiller en viktig rolle, men de riktige setene og høy musikk – hvis vi hører på russen med buss.

Vi synes guttene har fått til et gjennomført og bra konsept. Vi skjønner hvorfor de er stolte.

Bussen ender derfor opp med en 6 på terningen.

Hvorfor toppkarakter? Tiedemanns får den første 6-eren på terningen for konsept og det lokale preget. Vi var også stor fan av bussen Hilton for deres øye for detaljer, noe vi har trukket de andre bussene for. Hilton manglet derimot det lokale preget. Derfor endte de opp med en sterk femmer.

Se de andre romerikesbussene som RB har anmeldt:

Les også Terningkast 5

Faderrullan ruller inn med hett design

Les også Terningkast 4

Nakne damer pryder veggene: Bangbus tester grenser

Les også Terningkast 5

Blondiner i rosa paradis – alt annet enn sukkersøtt

Les også Terningkast 4

Guttegjengen «Barsk» imponerer med interiøret

Les også Terningkast 5

Alt annet enn kjølig i «Bæsstuen» – får nesten toppkarakter