– Våpenet ble funnet utendørs av en tilfeldig forbipasserende kvinne om lag ei uke etter drapet. Politiet ble umiddelbart varslet og rykket ut til funnstedet for å ta beslag i våpenet, som lå i en veikant flere kilometer fra åstedet. Undersøker av våpenet gjør at vi mener det er snakk om våpenet som ble brukt i forbindelse med drapet. Funnet har naturlig nok hatt stor betydning i etterforskningen, sier politiadvokat Christine Lundstein til Romerikes Blad.

Våpenet ble raskt undersøkt, og det ble funnet ut at det var registrert på en person som nå er død.

Pågripelsene av de tre personene har skjedd over flere dager siste to-tre uker, og de er siktet for ulovlig befatning med skytevåpen.

Sluppet fri

To av de pågrepne personene – begge menn – ble varetektsfengslet på grunn av bevisforspillelse. En er allerede løslatt, mens en annen er ventet å bli løslatt denne uka.

– Vi knytter ingen av personene til drapssaken, sier Lundstein.

Politiet har etterforsket hvem som har vært i besittelse av våpenet til ulike tidspunkter, og det er i den forbindelse personene er blitt pågrepet og varetektsfengslet.

En mann i 50-årene er fra før av siktet for drap eller medvirkning til drap.

– Vi jobber med å avklare hva slags knytning den siktede har til dette våpenet. Disse våpenoverleveringene skal ha skjedd tilbake i tid, og det er snakk om flere år, sier politiadvokaten.

– Svært ubehagelig

En av de to mennene som er siktet for ulovlig befatning med skytevåpen, har fått oppnevnt Helge Hartz som forsvarer. Han har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Den andre siktede forsvares av Frode Aabakk.

– Han synes at det er svært ubehagelig, sier forsvarer på spørsmål fra Dagbladet om hva klienten tenker om å ha blitt dratt inn i en drapssak.

Mann siktet for drap

Bård André Spildrejorde (44) ble funnet skutt og drept i ei hytte i Austvatn sent om kvelden torsdag 14. mars.

Den drapssiktede mannen i 50-årene sitter varetektsfengslet i fire uker.

Han hadde en relasjon til Spildrejordet, men det er ikke snakk om en familiær relasjon. Avdødes bror er også siktet for drapet. Han ble først pågrepet, men ble bare noen timer senere løslatt etter at mistanken ble svekket.