I år skal Romerikes Blad kåre årets russebuss på Romerike. De ulike bussene vil bli presentert og vurdert i løpet av russetiden. Vinneren av konkurransen skal kåres i dagene før 17. mai og vil få et gavekort til en verdi av 5.000 kroner.

Gått «all inn»

Da RB møtte tre av jentene fra bussen var de ærlige med at det var flere navn i miksen før valget falt på «Bæsstuen». Selv om det endelige konseptet ikke var førstevalget, er det tydelig å se at de har gått «all in» etter at navnet først ble låst.

Illustrasjonene på utsiden av bussen er morsomme og forteller en historie. Det er en klar rød tråd i design, både innvendig og utvendig. Det første man møter i hoveddøra er «kongeplassen», der deres bussjåfør Harald sitter.

Fakta om bussen:

  • Antall på bussen: 21

  • Konsept: Bæsstuen

  • Dekknavn: Aristo

  • Fra: Jessheim

Skriften «Kong Harald» malt over setet er fin liten detalj, og en hyggelig omtanke til deres bussjåfør som skal kjøre de 21 jentene rundt i mange timer i tiden framover. Samtidig ikke en klar sammenheng mellom kongen og badstue-konseptet, men vi liker omtanken.

Gjennomført

I loungen kommer man inn i selve «badstuen». De påmalte treverksdetaljene gir akkurat det man ønsker, en følelse av at man sitter inne i en badstue.

Før du kommer inn i loungen møter du en egen dørkarm, som gir en fin illusjon av at man trer inn i en badstue. Et pluss er at karmen er gjenbruk fra bussens forrige eiere. En ulempe er at det er en høy kant nederst ved beina, her kan man risikere å skade seg hvis man skulle være uheldig å falle.

De trer ut av hytte og badstue-konseptet ved at veggene foran i bussen er svarte. På de svarte flatene har de tagget ord og uttrykk i neonfarger. Det hadde nok passet bedre til konseptet hvis de hadde videreført designet i loungen. Det positive er at de har valgt ord og uttrykk som man kan trekke linjer til deres konsept: Det er høy temperatur i badstuen (og bussen) og at damene er

Alt i alt, så synes vi det er et godt gjennomført konsept, og det er allerede et høyt nivå.

Vi velger å gi «Bæsstuen» terningkast 5.

Hvorfor ikke full pott? Fordi det i 2022 var en buss som het «Badstua», og det dermed ikke er helt originalt.

Følg med videre for flere anmeldelser av Romeriksbussene.

Vinneren blir kåret i en felles avstemming kombinert med anmeldelsene våre.

Dette er kriteriene

Når Romerikes Blad skal bedømme de ulike russebussene er det disse kriteriene vi bedømmer etter.

  • Konseptet: Hvor unikt er konseptet, og hvor bra er det? Er det morsomt, spiller det på ordspill, har det en ekstra lokal tilknytning?
  • Gjennomføringsevnen: Det vil i tillegg bli vurdert hvor godt de gjennomfører konseptet i bussen. Henger design av bussen med konseptet, og er det mulig å trekke linjer med de ulike valgene de har tatt i bussen med konseptet?
  • Design: Hvordan ser bussen ut på utsiden, er den et blikkfang? Og er den fresh på innsiden?